És itt hogyan lesz? Lesz létszámkorlát? Nem! De tessék címkézni az anyagokat!


Lesz létszámkorlát? – kérdezte István “odaát”. Válaszom (illetve a vízióm) itt is megosztom:

Nem lesz létszemkorlátozás! (Annyi van, hogy az ingyenes szolgáltatás ára, hogy 3 gigányi tárhelyet biztosítanak csak. De nem megyünk bele a macska-egér játékba. Ha betelik, lépünk és új blogot nyitunk, de – innen – a http://balatoniwiw.hu domint visszük, és mindig az aktuális fölé húzzuk be -, a betelt tárhelyű domaineket pedig szerepeltetjük az archívumban. Ha jól címkézünk és kategorizálunk mindannyian, akkor a keresőrobotok úgy is megtalálják az anyagokat, visszamenőleg: jobban mint most a wiw belső keresője. A lényeg hogy mostantól minden anyag mellé kell egy “balatoniwiw” címkét tenni, vagy kategóriát ragasztani, de erről még részletesen is szólok! :)

Amikor valamire rákeresünk a Googleban, beírjuk a keresőszavakat (pl: templom balatonberény balatoniwiw) és többnyire releváns tartalamat kapunk az első 10-20 találat között (ugyanaz vonatkozik a képekre is). Ehhez azonban mi is kellünk! Nagyban segíthetjük a keresőrobotok látását, ha képzeletbeli táblákat emelünk a magasba, jó öles betűkkel a többi adat feje fölé (mondjuk azzal), hogy: árpád kori templom, balatonberényi látványosság, katolikus templom balatonberény, (és hogy tudja hol keresse, ne feledjük megcímkézni a bejegyzésünket – pluszban – mindig azzal, hogy) balatoniwiw. Amennyiben így cselekszünk, könnyebben (másodpercek alatt) megtaláljuk (egy-két hét, hónap múlva, a kereső tanulóidejének lejártát követően) amit keresünk.

Próbának, kezdjük a már felvitt anyaginkkal. a címkék lehetnek egy, vagy többszavasak, a lényeg hogy az egyes címkéket vesszővel válasszuk el bevitelkor. Ezt követően ne feledjük a mező alatti gombbal HOZZÁADNI őket. (Ha valamit elrontottunk, az egyes címkéket törölhetjük, a mellettük lévő X-re kattintva. Ha már sok címkét vittünk a rendszerbe, az azzal segít, hogy mint a keresőknél beíráskor, a korábbiakból javasol, így gyorsítva munkánkat. A földrajzi és személyneveknél. és úgy általában nincs jelentősége a kezdő nagybetűnek, de helyesírás szerint megadni esztétikusabb, szerintem.)

Az ügy érdekében én a balatoniwiw kategóriát alapértelmezetté teszem (értsd, ha nem jelölsz ki mást mellé, az mindenképp szerepelni fog) a fent leírtak érdekében.táblaemelő

Reklámok

10 thoughts on “És itt hogyan lesz? Lesz létszámkorlát? Nem! De tessék címkézni az anyagokat!

  1. Értem, köszi. A törlésről már beszéltünk, de nincsen ismerős módja ennek a műveletnek, illetve nem derült még ki, hogyan is kell a WordPresszen tagságot törölni. WordPressz un. saát blogomat már töröltem Beus tapasztalatával, de a tagságot nem sikerült, egyelőre nincsen meg a módja.

  2. Béla szerintem a wordpress-ről kell törölni a két régi regisztrációdat, ha azoknak a felhasználónevét +jelszavát megküldöd az ivcseknek szerintem Ő is meg tudja csinálni és végre egyedül maradsz magaddal:) A másik dilemmádra is itt van a válasz a bejegyzésben, tehát ha betelik az egyik tárhely, akkor nyitunk egy másik blogot, ahová csak linkkel betesszük a betelt tárhelyen lévő anyagokat (ez a betelt oldal nem törlődik, csak oda újakat nem lehet felvinni) az a LÉNYEG, hogy a Balatoniwiw.hu domain név a mi tulajdonunk, tehát az alatt lesz mindig az oldal és a régebbi anyagok pedig az oldalon az archívumban lesznek láthatóak. Azért kell felcímkézni a bejegyzéseket a legrelevánsabb nevekkel, hogy az internetes keresők könnyen behozzák.

  3. Ja! Akkor kell vagy nem kell spórolni az anyaggal, vagyis elfér-e a feltöltött anyag, ha a mennyiségi egység korlátozott? Mert ha utána más lapot nyitunk, akkor minden kezdődik elölről, nem? És ha egyik lapon van a valami, akkor hiába keresik a másik lapon, meg fordítva. Úgy értem, eddig mondhattam a naplóbeíróknak, hogy a naplós bejegyzésekről szóló anyagot a balatoniwiw oldalon megtalálják. De ezután mit mondhatok majd? Ha egy rész egyik lapon lesz, a másik a másik stb lapon, akkor a kereséstől el is megy a kedvük.

  4. Most értettem meg, mi a lényege a felcimkézésnek. Eddig sosem “dekoráltam ki” semmit a cimkézéssel, azt gondolva, ha tudom, hol keressem, amit akarok, úgyis megtalálom. De ezek szerint minél több jel, annál könnyebben elérhető a keresett valami.
    Kérdezem, lesz-e a régi biwiw-hez hasonlatosan belső kereső?

  5. Biztató. Az, hogy kezdek tisztábban látni. Az előbb megpróbáltam ehhez hozzászólni úgy, hogy abszolút kívülállóként, olyan személyként, aki nincs regisztrálva a WordPressen. Nem engedett hozzászólni.
    Utána a két másik személyemmel próbáltam, és sikerült mindkét esetben. Úgy mint WordPress-tag, de nem Post Balatoni WIW-tag, hiszen innen töröltettem. Vagyis minden személy, aki beregisztrált a WordPress oldalra, az tud hozzászólni biwiwes anyaghoz, még ha nem is biwiw-tag.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s