Vihar előtt …..(festmény)


Vihar előtt

Reklámok

13 thoughts on “Vihar előtt …..(festmény)

 1. Sokszor nem az alkotás dönti el, hogy művész-e az alkotója, hanem egyebek. pl az, hogy elhiszi-e magáról az illető, hogy művész. Vannak, akik gyengét alkotnak, és mégis művészek, mert elhiszik, ki is mondják,határozottan egyértelművé teszik a fellépésükkel, emellett szerencséjük is van, mert valaki másnak is megtetszik valamiért, és az a másvalaki olyan ember, akinek a szava szent. Vannak remek alkotások, remek alkotók, akik mégsem művészek, mert nem veszik észre őket, nem támogatja őket senki még csak szavakkal sem, és esetleg annyira jó, amit alkotnak, hogy a “művészek”et zavarja, hogy egy “senki” az jobb képest fest, mint ők valaha is képesek lennének rá.
  Itt, ebben a csapatban értékeli mindnek a jót, a szépet, az élvezhetőt. Te, kedves Rózsika, művész vagy, mert igazán élvezhető, amit festesz, és ha valamiért kétségeid támadnának, hát nézz meg minden eléd kerülő festményt. Némelyik semmit sem mutat, semmit sem láttat, semmilyen gondolatot vagy érzést nem ébreszt, legfeljebb egy rossz érzést, ami egy kérdéssel párosul: vajon ez mitől létjogosult ?Vagy attól művészeti alkotás, hogy neves ember festette, mert akire egyszer rámondják, hogy jó, az az alkotó bármit is csinál, az már mindenképpen érték, legfeljebb nem ért hozzá az, aki ezt megkérdőjelezi. Művész az is, függetlenül a művészetétől,aki menedzser típus és jól menedzseli önmagát.
  Szerintem nagyon jó képet festettél, olyannyira, hogy az alapján már érzem is, hogy azonnal kitör a vihar.

  • Kedves Béla! Hihetetlen érzékkel tudsz lelket önteni , és bátorítani, nagyon köszönöm Neked ! Amit leírtál azzal teljesen egyetértek,illetve értünk, mert István szinte szóról szóra ugyanezt tartja, amit Te. Csak persze az ember párja azért talán elfogult is és azért is mondhatja, de ez egyáltalán nem baj.Nekem nagyon nagy öröm hogy Nektek megmutathatom , véleményt írtok értékelitek a próbálkozásaimat, hiszen ez az újrakezdés óta az 5-dik munkám és persze rajzolok is időnként. Sok év után kezdtem újra, és akkor régen inkább a rajzolás volt jellemző. Festeni csak keveset sikerült, az is elveszett az idők során. Most úgy érzem nagyon sokat jelent ez nekem, talán még az egészségem javulásában is. Még egyszer hálás köszönet kedves szavaidért, nagy öröm kapni ezt egy olyan művésztől mint Te vagy, hiszen a verseid gyönyörűek és a lelked is művészlélek. Sajnos nekem van egy kis probléma az önbizalmammal, amin István már sokat javított, támogat mindenben, de talán ez velünk születik és nagyon nehéz túllépni rajta. Béla szép hétvégét Neked, azt szereztél nekem is!!!!!

  • Drága Mimi! Köszönöm, de a művésztől én még nagyon messze állok, valószínű sohasem leszek, csak nagyon szeretek festeni ,rajzolni. Főleg imádott Balatonom környékét!!!!

 2. Bevallom, telefonról nézve azt hittem, hogy fotó :) Szuper fotó lehetett, ha ilyen klassz festmény készült róla ;) Ügyi páros vagytok!!!

  • Drága Marcsi! Nagyon örülök hogy tetszik, valóban Te hívtad fel a figyelmemet a régi oldalon István fotójánál azt hiszem az volt a véleményed, hogy festővászonra illene. Hát én megpróbáltam ,és ilyen lett!

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s