Kőhajító fesztivál az elhagyatott bányában


A Hajagos /Diszel/ hegy egykori gyomrában, a felhagyott kőbányában gyönyörű a csend. Még a madár sem jár erre, vagy ha mégis, hát igen ritkán. Alkalmanként végigrohan itt a szél, de sosem tesz semmit, amivel megbántaná a csendet. Csak süvít és zúg, ami nem más, mint a csend dicsérete.

Az ősz jó szokásához híven a Hajagoson is színezéssel tölti az októbert, és e tevékenysége alatt mámorító odaadással ring az említett csend szelídségében.

Színes csend a Hajagos szikláin

1

2

3

De az idei őszön különös dolog történt. Megtartottuk az első Hajagosi Kőhajító Fesztivált! Igaz, nem előzte meg semmiféle felhajtás, nem volt beharangozás, sőt, tervben sem volt. Nem is voltunk sokan. Csupán Balatonszívű Richárd, aki bemutatta kőhajító tudományát, valamint én, az egyetlen néző és egyben fotós is, akinek most van szerencséje dokumentálni a világhír felé e beszámolóval elinduló, remélhetőleg hagyományt teremtő, spontán született rendezvényt.

Tessék figyelni, tisztelt Publikum! Leteszem a gépet és lássatok csodát!

IMG_4625

Ősrobbanás

IMG_4626

Diszkoszvetés

IMG_4627

Klasszikus kőhajítás

IMG_4628

Na, milyen voltam?

IMG_4630

Reméljük, tetszett! A második fesztiválon szívesen látjuk az érdeklődőket!

Reklámok

8 thoughts on “Kőhajító fesztivál az elhagyatott bányában

  1. Az jutott eszembe, hogy a programot lehetne bővíteni. Nem csupán a kőhajítás lenne a produkció, hanem a kőhajlítás is. Csak egybetűnyi a kettő közötti különbség, mégis ég és föld. Az egyiknél az eget veszi célba az elkövető sportember, a másiknál nem feltétlenül…

  2. A kőhajításhoz lendület kell… Közben persze pihentünk (menet közben).
    Jó lenne egy piknik helyszínéül, csak a “belépni tilos” helyzeten kellene változtatni, de lift is szükséges, hogy legyenek résztvevők. Nem a liftek, hanem akik azzal hajlandóak lennének odamenni, merthogy egy ismeretlen, turistaberkekben nem jegyzett helyre nem kíváncsiak az emberek, főleg, ha fáradságukba is kerül. Vizet és egyebet kellene feltornázni, meg előtte meggyőzni másokat, hogy nem bánják meg, ha eljönnek. Igaz, máshol nem rendeznek Hajagosi Kőhajító Fesztivált! :)

  3. Nekem ez az utóbbi idők legkedvesebb bejegyzése. Tele van humorral és 100%-ban megfelel Ivcsek Balatoni piknik helyszíneinek és még programot is lehet szervezni.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s