Meglátogattuk a 6. Szent György-hegyi kápolnát


Legalábbis mi így nevezzük, holott, ha az építés időrendi sorrendjét nézzük, nem a hatodikról van szó. De turistaberkekben legkevésbé ez a kápolna ismert, így ez “csak” a hatodik. Páduai Szent Antal nevét viseli, és ezzel nincs egyedül ezen a hegyen. Erről a látogatásról szólnak a felvételek.

Badacsonyban ébredtünk aznap, és fotóvégre kaptuk a Szent Donát-kápolnát. Nehéz volt jó képet készíteni, kerülgetni kellett a vezetékeket is, mert éppen kábelkiállítás volt a helyszínen.

donát

Elindultunk a Szent György-hegy felé, ami gyönyörű volt, mint mindig.

IMG_4658

Ha a Kisapátiba vezető útról a Csobánc felé néztünk, legelésző teheneket láttunk.

tehén

Áthaladva Kisapátin a Tapolca felé vezető útról indultunk a szőlők közé a kápolnát megkeresni, és amint elindultunk az első dűlőúton, máris észrevettük a közeli távolban.

IMG_4661

Nagyon sok madárodúval is találkoztunk, amíg odaértünk.

odu

IMG_4668

Körbejártuk a kis templomot.

IMG_4669

IMG_4677

IMG_4672

IMG_4679

IMG_4682

IMG_4690

IMG_4693

IMG_4708

IMG_4709

A kápolna közeléből láthattuk a Halápot,

káp-hal

meg a Csobáncot is.

káp-csob

Meg a többi hegyet is.

többi hegyek

A kápolna közvetlen közelében egy félrehúzódó Krisztus-szobor tette még szelídebbé az egyébként is barátságos helyet.

krisztus

A szőlők piros öltönyös jó szelleme is ott libbent el a közelben. A háttérben a Szent György-hegyi bazaltorgonák is mutatják magukat.

piros

Ricsi is gyűjtötte az élményt.

ricsi

Maradt még egy-két fürt a tőkéken, oszlopokon, meg is “kínálódtunk” általuk  :)

szlanka

Jól éreztük magunkat. És eszünkbe jutott, hogy milyen nagyon csodálatos az, hogy béke van. Merthogy amit a szőlősorok között látunk, az nem lövészárok…

lövészárok

Ezután nem történt egyéb, mint felmentünk a hegyre. Szentkereszt-kápolna, kulcsosház, esőbeálló útvonalon. Azután meghódítottuk a Vércse-szirtet majd a Fenyő-szirtet, végül elautóztunk a Badacsony északi lábánál található Köbölkút-pusztára, majd felgyalogoltunk a Fakorlátos /Bánya/-kilátóhoz, hogy a szemeinket még tágabbra nyithassuk. :) Aznap már alig történt valami… legfeljebb az, hogy este lementünk a partra, mert a hold balatoni ezüstringásának  ismét tanúi szerettünk volna lenni, ahogyan az előző napon. Lettünk is…

Reklámok

5 thoughts on “Meglátogattuk a 6. Szent György-hegyi kápolnát

  1. Ricsi tényleg annyira szépen írta meg a mondanivalóját, hogy az anyagot kiegészítem, hogy ezt a klassz hozzászólást megérdemelje! :)

  2. Annyira szép helyen van ez a kápolna és olyan jó érzés volt ide találni, hogy biztosan felkeressük újra, amikor majd erre járunk! Nagyon szép másfél órát töltöttünk el a Szent György-hegy észak-keleti oldalán nyugalmat találó szent helyen, ahol a kápolna szinte kibukkan a körös-körül átölelő szőlősorok közül. Igazi szőlőhegyi kápolna hangulata van, a nyugalom és csend vonzásában, de ahol érezni hogy gondos emberi kezekben virul a táj, művelik a szőlőt, gondozzák a földet. A lélek harangot is megkongattuk, halkan mikor elbúcsúztunk. Utunk tovább vezetett a bazalt orgonák felé…..

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s