Levelünket megírtuk! (De vajon kinek? És milyen választ remélhetünk?)


Engedje meg, hogy a jövő évi marketing és programtervük készítése közepette, egy véleményünk szerint hiánypótló, kora tavasztól, késő őszig ívelő, egyszerű de nagyszerű, könnyed és hiánypótló programsorozat „meghonosításának” lehetőségére hívjam fel figyelmüket.

Magyarországon a piknikezés fél évszázada „ment ki a divatból”, amit meg azóta piknikként tartunk nyilván, annak – jószerivel – nem sok köze van a piknikezéshez. Pedig a piknikezéshez nem sok minden szükségeltetik, csak az a bizonyos kockás pléd, és némi harapni, illetve innivaló, na és még valami ajánlott: egy erre alkalmas hely a természet ölén, valahol távol, s mégis oly közel.

A piknikezés szerintünk nem vásári, vendéglátós valami, nem söröspadokon és lacikonyhák árnyékában zajlik, inkább a települések zajától távolabb, madárcsicsergés közepette ejthetjük szerét. Olyan eldugott, ismeretlen helyekre invitáljuk a kimozdulni vágyókat, ahol a Balaton 1000 Csodája, az épített és természeti örökségünk rejlik. Ezen helyek környékén, jó esetben, kellő összefogás, egységes tájékoztatás birtokában, akár helyben is beszerezhetjük a piknik kosárba valót: helyi, minőségi, kézműves étkek és italok formájában.

A Csodás Balatoni Piknikek kínálata a Balaton 1000 Csodájának (egyre bővülő) bázisán, az erre alkalmas helyek környékén tevékenykedő helyi vállakózások, lokálpatrióták, művészek bevonásával, március közepétől november közepéig nyújt több tucat ajánlott célpontot minden hétvégére.

Koncepciónk szerint, miközben folyamatosan bővítjük a „csodás helyek” számát, mindegyiknek megkeressük a mentorait, akik a helyhez valamilyen módon kötődve, pártfogásukba veszik azokat, és mint ilyenek, a csodás piknikek házigazdáivá válnak. (A mentorok felkutatása, illetve a piknikhelyek kiajánlása során, a megkeresetek figyelmét, felhívjuk a kézenfekvő marketing lehetőségek – bizonyos keretek közötti – kreatív kiaknázásának lehetőségére!)

E helyszínek így ismét a figyelem középpontjába kerülnek, megszűnik gazdátlanságuk érzése, ekképp igazi piknik pontokká avanzsálnak, ahol évente egy-két alkalommal, helyi termékek és művészeti produktumok „kóstolójával”, a helyhez kötődő hagyományok ápolásával teremtünk egész napos programlehetőséget.

A fent röviden vázolt projekt kellő támogatás esetén, mintájává válhat egy messze mutató országos kezdeményezésnek, illetve a friss Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepcióba foglalt irányvonalak mentén megvalósuló, innovatív, takarékos, a „fenntarthatóság, környezettudatság” elvén működni képes termékfejlesztéseknek. Mindemellett útmutatóul szolgálhat a „nemzeti értékek kiemelésére és erősítésére” és találkoztatására az öko, az aktív, a gsztro, és kulturális-turizmussal egy adott régióban.

Tapasztalataink szerint, minden évben, valami újdonsággal igyekeznek szolgálni a Balaton iránt érdeklődő bel és külföldi vendégeknek. Ezért bátorkodtunk kezdeményezésünk támogatóinak felkérni önöket!

Érdeklődésük esetén további részletekkel szolgálunk…

Forrás: Varga Iván – Balatonikum Egyesület

Reklámok

4 thoughts on “Levelünket megírtuk! (De vajon kinek? És milyen választ remélhetünk?)

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s