Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a napokban határozatlan időre leállíttatta a halászatot a Balatonon


Benyújtotta felmondását Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kedden, miután Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a napokban határozatlan időre leállíttatta a halászatot a Balatonon, mivel a céget sok támadás és kritika érte az utóbbi időben. A döntésről az érintett tájékoztatta az MTI-t, de további információt nem árult el.

A somogytv.hu szerint sérült halakról, vízen éktelenkedő haltetemekről érkezett panasz. Fazekas azt mondta, ezeket meg kell vizsgálni és ezzel egy időben újra kell gondolni a jogosultság mostani rendszerének átalakítását. Követendő példaként említette a Tisza-tavi modellt, ahol az érintett önkormányzatok bevonásával 4 éve egy jól működő, a fenntarthatóságot szem előtt tartó, önszabályozó közösség gyakorolja a halászati-horgászati jogot.

Füstös a halászat beszüntetéséről szóló hírrel kapcsolatban azt nyilatkozta az infopapa.hu-nak, hogy nem tudtak arról, hogy a céggel problémák lettek volna. „Ez az információ annyira új, hogy öntől, most hallom először” – mondta Füstös a portálnak.

Forrás: index.hu

Reklámok

3 thoughts on “Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a napokban határozatlan időre leállíttatta a halászatot a Balatonon

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s