Balatoni WiW múlt és jelen


Sziasztok!

Ezt a levelemet, minden jelenlegi post Balatoni WiW (Balatoni Ki Kicsoda?) tag megkapja. Ennyi idő után már tudjuk pontosan ki kicsoda, meg mily csoda, de még mindig nem tudjuk mi legyen, mi lehet a kifutása ennek a közösségnek…

Induljunk ki abból, hogy a világon minden változik és semmi sem állandó. Mégis a világ attól működik, hogy vannak dolgok amik bizonyos kölcsönhatásokat, szándékomat, időlegesen egyben tartanak. Én a BalatoniWiW-et ilyen dolognak szántam és tartom.

Más kérdés, hogy az idők folyamán annyit változott a világ, hogy a web tér-idő spektrumában, újabb és újabb pályamódosításokra kényszerültünk és kényszerülünk, ha a közösséget és az általa felmutatott értékeket egyben (egy, vagy több helyen, de felmutathatóan) kívánjuk tartani.

Volt hogy “papíron” jól mutattunk 5000 taggal (akiből a mostani tagságnál nem sokkal több volt valóban aktív, akinek volt mondanivalója a Balatonról és azzal kapcsolatban magáról). Persze ezen méret presztízse megadta és megkívánta, hogy “jelen legyünk” a balatoni internet terében, voltak akik “csak” követtek minket, tevékenységünket néha belekotyogtak ebbe abba, és részt vettek a közösségi életünkben is… Ők voltak többen, őket Karcsi iszonyatos kitartással összepakolt közösségépítő projektjei hozták, tartották körülöttünk keringő pályán.

Mindez már a múlté, a fizetőssé vált rendszer (Ning.com) megnyeste szárnyainkat és lendületből, vitorlázva, valamint erős szárnycsapásokkal végül le kellett szállnunk a csillagok közötti térből, a fellegekből, a valóság talajára.

(Velem is épp ez történt a napokban, amikor közölték velem, hogy a pályázatunk forráshiány miatt nem nyert, nem tudják államilag támogatni 666 új csoda felkutatását… MEGVALLOM: összetörtem, mit a vitrinből a fekete macska farka kicsapta porcelánagyalka. Napok kellettek hogy, annyi lélekerőt gyűjtsek, hogy összesöpörjem romjaimat, darabjaimat, szilánkjaimat… Most kezdtem épp összeragasztgatni magam… Nem leszek olyan mint a régi, de visszahelyezhető leszek még a vitrinbe, ahonnan persze gyönyörű rálátás kínálkozik a Balatonra:)

Ami minket illett: a POST BALATONI WIW azért lett kitalálva, hogy az együtt maradni kívánók, az egymásra és egymás gondolataira továbbra is kíváncsiak, valahol maradhassanak. A dolog sürgős volt, és követtem el hibákat…

Nem gondoltam végig az ingyenesség előnyei-következményei koordinátákon adódó összes lehetőséget, illetve a lehetőségek hiányát. (Az ingyenesség mindig korlátozott opciókat rejt.)

Ugyanakkor tudtam, aki átjön ide és kínnal keservvel megtanulja e publikációs rendszer használatát az, használja is fogja ezen ismereteit a későbbiekben. Ezzel együtt és ettől függetlenül sok új saját blog született a wordpress felületén.
Tagjaink, szerzőink, egyre magabiztosabban kezdtek el mozogni az internet végtelennek tűnő terében, és sokan találkoztunk is egymással, az FB-n is, ahol összekacsintva latolgatjuk egymás dolgait, a Charlie indította ottani Balatoni WIW-et, amely olyan emlékműve a régi szép, és tükörképe a mai időnknek hogy csak köszönni lehet, hogy naponta erre is van ideje, és mások figyelmét írásainkra, fotóinkra, híreinkre irányítja. (Hű de hosszú lett ezt a mondat és a mondandóm, mindjárt rövidebbre fogom a gyeplőt, ígérem!)

Meg is szakítóm itt, ez volt a múlt… Jelenlegi helyünkön 3 giga tárterületből 2 gigát használtuk el, hónapokon belül elfogy, és arról mi legyen, hogy legyen persze van elképzelésem. De hogy ez találkozik e a ti elképzeléseitekkel majd kiderül a második részből… (Azt viszont csak mailban kapjátok meg!) Most futnom kell dolgomra, délután folytatom!

Reklámok

4 thoughts on “Balatoni WiW múlt és jelen

  1. Megkeresem a folytatást. A múlt és a jelenen kívül a jövőben is szeretnék egy kis kuckót, ahonnan legalább olvaslak és látlak benneteket. Tudod én vagyok az a belekotyogós fajta.

  2. Szeretem a balatoni tájat, és azokat az embereket is, akik megértik és megélik az ilyen szerelmet… :)

  3. Én csak csodálni tudom az erődet és a kitartásodat… mert érzem, látom, hogy a magam idejéből milyen kevésre futja itt a munka mellett… :(

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s