“Mi és a Balaton: #Önképek és vallomások”


Tavaly a #selfie, 8 éve a blog hőskorát jegyeztük.

Anno volt egy blogom, amiben mások #Balaton címkézésű blogbejegyzéseit mutattam be. Össze így gyűlt vagy félszáz ezekből, mert hitelesebbnek éreztem mások személyes – a Balatonról, a Balatonhoz kötődéseikről és balatoni élményeikről szóló – bejegyzéseit, mint a marketinguruk sok pénzért megszenvedett – a Balatont népszerűsítő – mondatainál. Sajnos a gyűjteményem “egy költözés során” elveszett, de egy gyöngyszeme egy másik régi blogom bejegyzései között megmaradt:

“”A Balatonhoz hozzátartozik egyfajta sokarcúság, tegnapelőtt-előtt még jégtenger volt, tegnap impresszionista kiállítási darab, ma meg ködös világvégeszerű szürke Loch Ness. Kíváncsi vagyok, hétfőn milyennek látom majd hajnalban, óraállítás után, félkómásan, zoknibacsavart aggyal, Bp felé tartva…” – írta vala anno egy hölgy.

Mint a fenti példa is bizonyítja érdemes megkérdeznünk az embereket: miért is szeretik a Balatont oly annyira! Ebből a tapasztalatból kiindulva, úgy gondoltam itt az ideje egy platformra hozni a szezont és a fazont (engedve a “képzavarnak”, mely ebből következik). Tehát, ha divatja van az önfotózásnak, éljünk vele, adjunk neki teret itt Balatonnál is, sőt buzdítsuk erre a Balaton szerelmeseit. De ne csak Balaton (és Balaton környéki) hátterű önarcképeket készítsenek, hanem mondják is el miért teszik mindezt, miért imádják annyira a Balatont!

Ezért létrehoztunk egy “Te és a Balaton #Selfie” oldalt a Facebookon. S ha már, a rajongásuk megvallására ösztönözzük itt az embereket, legyünk elnézőek, műfajilag: engedjük meg nekik, hogy ha mások készítenek róluk Balatonos hátterű képeket, azt is feltehessék ide, annak történetével.

Azokat pedig, akik szerelmükkel, barátjukkal, családtagjaikkal együtt szeretnék megmutatni magukat, a “Ti és a Balaton #Selfie” várja!

4b1a37547d3411e3836112a0e83f4a0b_834ad6a967d2411e3a44612995309b341_8

(Hogy miért a két oldal? Miért férnek meg egy helyen? Mert a “szinglikkel” szemben, a csoportképet küldők esetében még arra is kíváncsiak vagyunk miért is szeretik egymást annyira és mért pont a Balatonnál:)

Mindezt abban hitben tesszük, hogy reméljük, hamar rákaptok az oldalra, és egymást sarkaljátok majd Balaton szereteteitek kinyilatkoztatására! Mi pedig mind több és több hasznos információt kapunk arról, miért is, hogyan is alakult ki, e szerelem!

És hogy mi lesz a “Mi és a Balaton #Önképek és vallomások”? Nos valszeg egy könyv, egy weboldal a ti képeitekkel és írásaitokkal, szerkesztve:) Hogy miből és hogyan, még nem tudjuk, de egy ilyen anyagra nehéz lesz legyintenie forrásadónak és kiadónak egyaránt. Hitünk szerint!

Reklámok

3 thoughts on ““Mi és a Balaton: #Önképek és vallomások”

  1. Az igazi lehetőség az egyén számára, ha az érzéseiről szólhat. Én pl szerelmese vagyok a balatoni tájnak, és ezt nem is titkolom. Így tehát valószínűleg fogok “vallani” erről pár mondatban, fotót pedig szintén találok majd. Ettől csak az lenne a jobb, ha egy oldalbordaféle valakivel együtt tehetném ezt, vagyis egy pozitív szerelmi háromszög tagjaként mondhatnám el, amit elakarok.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s