Hogy miért is szeretem a Balatont ?


A Balaton és környéke az a hely, ahol minden másként hat. Ami rossz, az bagatellizálódik, ami langyos, az remekké lesz, ami pedig jó, az már annyira csodálatos, hogy valóságos istenélményként élhető meg.
Legalábbis a magamfajta tájszerelmes számára, aki szárnyra kap, amikor a világ eme legszebb pontján tölthet el pár napot, vagy akár csak néhány órácskát. Itt elfelejtem a hétköznapok gyötrelmeit, a napi problémákat, a hétköznapiságomat, a szürkeségemet, a testi és lelki fájdalmaimat, egyszóval minden rosszat. A balatoni tájon fiatal vagyok, erős, egészséges, okos és élet igenlő. Mert itt nem is tudok  más lenni, hiszen akármerre nézek, mindenfelé vizet és hegyet  látok, de olyan káprázatos változatosságát a gyönyörök e párosának, amilyen nincs sehol ezen a planétán! És ez a vélemény nem változik bennem akkor se, ha a világ körülöttem a feje tetejére áll, vagy esetleg én állok a fejem tetejére :) S ha valamelyik Balaton közeli hegyre felmegyek, akkor ott, igenis, a világ tetején állok, az emberléptékű világ tetején, és a szívem, szellemem, lelkem és testem ekkor van igazán a legszentebb helyén.
Bevallom, bűnös ember vagyok. Mert bűn az, hogy nem itt élek, nem ezen a szerelmetes tájon. Igaz, a körülményeim mélyen az átlag alatt vannak, így nemigen hozhatok, nemigen tehetek a Balaton iránti szerelmem folyamatos beteljesülését lehetővé tévő döntést, lépést. Marad az ölelést csak időnként megvalósító távszerelem, de ez is boldoggá teszi a szinte minden más területen nélkülöző, “lejóemberezett” egyszerű életemet.
SZERETLEK, BALATONI TÁJ !
DSCF0356
DSCF0263
Fotó: Szalay Richárd
Reklámok

3 thoughts on “Hogy miért is szeretem a Balatont ?

  1. Köszönöm Béla!
    Ez az első vallomás ami kimegy a Te és a Balaton oldalra… (Várom a többi WiW tag vallomását is!) https://www.facebook.com/pages/Te-%C3%A9s-a-Balaton-selfie/620023884713947?ref=hl De páros, vagy csoportos képpel is megvallhatjátok nem csak azt, hogy mit és miért szeretitek a Balatont, de azt is hogy egymást miért :) https://www.facebook.com/pages/Ti-%C3%A9s-a-Balaton-Selfie/638195522914603?ref=hl

    Tudjátok év végén ezekből a képekeből és bejegyzésekből próbálok egy Balaton szerelmes könyvet vagy önnádló oldalt szerkeszteni, mint a Balaton népszerűsítés egyik őszinte eszközét. Kerüljetek Ti is bele a “MI és a Balaton”-be saját képpel és vallomással, had lássa az utókor, hogyan tudtatok szeretni :)

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s