Miről szól ez a történet? (MIezAZegész?)

Mivel a közösségi linkek mentén (az egyedi tartalmaknak köszönhetően) előbb utóbb idetéved olyan is, akinek a lila dunsztja sincs, mi is volt, mi is lesz, miről is szól ez az úgynevezett Balatoni WIW, megpróbálom röviden elmagyarázni.

EZ EGY BALATONIMÁDÓKBÓL VERBUVÁLÓDOTT KÖZÖSSÉG ÁLTAL SZERKESZTETT KÖZÖS BLOG.

1999 májusa óta, tagjai a balatoniwiw.hu alatt ismerték meg egymást, kötöttek a virtualitásból szmélyesé váló barátságokat. Sokan jöttek sokan mentek, de az igazán aktívak, napi, heti szinten osztják meg élménnyiket, gondolataikat, melyek javarészt a Balatonhoz köthetőek, de mint barátok között szokás, bizony másról is szó eshet, nincsenek tabu témák, ugyanakkor az elmúlt négy évben kialakult egyfajta ki nem mondott, de elfogadott etikai kódexünk, házirendünk.

Mondanom sem kell, hogy (ha még emlékeztek) akkoriban lett “divat” blogolni, és sokan kerestek társaságot a weben az akkor alakuló közösségi platformokon. MI MÁS UTAT JÁRTUNK, nem lógtunk naphosszat sem az IWIW-en, sem FACEBOOKON, mi saját közösségi hálózatot hoztunk létre a ning.com platformján. Járatlan (néha rögös) út volt ez, mégis2012-ben tagságunk 5000-re nőtte ki magát. Ekkor ütött be a ménkű: a szolgáltatást a fejlesztők előfizetésesé tették. A tagságért áldozatot hozni is hajlandó kisebbség, a szűk mag, így avanzsált (jelenleg 116 tagot számláló) elit csapattá. A szolgáltató ismét emelni kívánta az előfizetési díjat, így és itt betelt a pohár, 2013 szeptemberének közepétől, köszönjük nem kérünk belőle… IGEN ÁM, csakhogy (tessék kapaszkodni) mi legyen az ott felgyülemlett töménytelen, értékesnél értékesebb balatoni anyaggal?

10711 fotó, 1256 videó, 1193 esemény (tulajdonképpen a Balaton elmúlt éveinek eseménytörténete fő vonalakban), és 3346 blogbejegyzés, nem számolva a 80 érdeklődési kör szerinti csoport által feltöltött anyagokat. COMBOS NEM? Komoly műhelymunka zajlott itt, nem csak barátkozás. Ki merem jelenteni egyedi és máshoz nem hasonlítható oldalt vittünk a hátunkon.

Mivel a tagok egy része blogolt is, kézenfekvő volt egy blogrendszerre átvitorlázni bárkánkat. EZ ZAJLIK ÉPP, sokan most ismerkednek az új felülettel, próbálják végiggondolni velünk együtt, a hogyan tpvábbot. AZT GONDOLOM épp jókor történt, ami megesett velünk. Így akarva akaratlan át kell néznünk az elmúlt évek anyagait, mit is érdemes áthozni onnan ide, mi a maradandó és mi a talmi. ÉRTÉKMENTÉS ZAJLIK HÁT és értékteremtés. Mert bizony (tessék csak közbemérni a weben), kevés az értékes Balatonnal kapcsolatos tartalom, ami meg van, annak többnyire pénz szaga van.

HÁT ez a mi dolgunk (itt), és nem is kevés – ahogy a költő mondaná.

A balatoni értékteremtő és értékmentő közösség, melynek tagjait összeköti a Balaton szeretete és az egymás iránti kölcsönös tisztelet összeköti a Balaton szeretete és az egymás iránti kölcsönös tisztelet

A balatoni értékteremtő és értékmentő közösség, melynek tagjait összeköti a Balaton szeretete és az egymás iránti kölcsönös tisztelet

Reklámok

10 thoughts on “Miről szól ez a történet? (MIezAZegész?)

  1. De ha egy inaktív tag anyaga nagy vonalakban ott őrződik valaki más fejében is, akkor az az anyag nem veszett el teljesen, talán felújítva, hogy ne sértsen senkit és azért, hogy az érték megmaradjon, még elővarázsolható…

  2. Ivcsek jó, hogy ezt így leírtad, nagyon komolynak tűnik amit csináltunk, remélem mások is így gondolják. A logó és az alatta lévő szöveg telitalálat. Az időközben kilépők és azok akik nem aktívak pedig olyanok, mintha nem is lettek volna. A befektetett energiájuk feleslegesen elveszett, ezt csak Ők bánhatják.

  3. Valóban igen sok értékes anyag van fenn,de van akit már nem is érdekel,lehet,nem is emlékezik arra,hogy valaha tag volt ott,és akkor nem is fontos a számára ez a fajta értékteremtés.

  4. Úgy fogalmaztál: “át kell néznünk az elmúlt évek anyagait, mit is érdemes áthozni onnan ide, mi a maradandó ” A saját anyagainkat nem gond áthozni az általad javasolt módon. De azokkal az értékes anyagokkal mi lesz, melyek olyan Biwiw tagok oldalán vannak akik már nem aktívak, és nem is reagálnak még az esetleges felkérésre sem

  5. Szépen fogalmaztál Marcsi!……Iván a logó alatti szöveg második fele kétszer töltődött fel,……..még Téged is megtréfál a technika ördöge?:)))

  6. Mondanivalónk pedig : VOLT…VAN…LESZ…míg a Balaton ki nem szárad.Pontosan olyan,mint az itt kialakult barátságok,ismeretségek:Néha szél kerekedik,belekap a vitorlába,néha szélcsend van.Egy ami örök mindenkiben, a SZERELEM : tárgya pedig a BALATON,és annak közvetlen környezete,természeti értékei,programjai!
    Nincs más hátra : ELŐRE!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s