Mit ennétek ma?

Még egy kis lecsó

Még egy kis lecsó

33 thoughts on “Mit ennétek ma?

  1. Bea:)))))))))))))))) a következő felfedezésre váró halat Rólad fogom elnevezni:))))))))))))

  2. Hol mi az ünnepi menü? Balaton környékén van valami spéci fogás a karácsonyi asztalon?

  3. Mit ennék? Rántott velő szalma krumplival (vagy “kempingesen” pomes-sal) tartár mártással, vagy fehér szósszal, amit szintén a kempingban tudnak nagyon finoman készíteni, és még mindíg nem jegyeztem meg a receptjét. Szóval éhes vagyok, de passz, hogy mi jut ma nekem ebédre, mert még meg sem rendeltem, de asszem itt az ideje, különben éhen halok :)

  4. Kökénylekvár!!!!!!
    I.Vedd fel a túracipődet.
    II.Végy magadhoz vödröt./lehetőleg kicsit,akár többet is….:)/
    III.Menj ki az erdőbe,lehetőleg előre kiszemelt,szemezgetős helyre…:)
    IV.Ha jó bokrokat ,és “kövér”kökényszemeket találsz,bátran tartsd alá a kisvödröd,és kézzel,majdnem szemenként kezdj el szüretelni, sokkal hamarabb telik a vödör ezen a módon….:)))))
    V. Ha már kellőképpen koszos,és ragadós a kezed,elegendő kökényt szedtél….:))
    VI.Hazaérve,szemenként megmosod,és a kis csumáját is eltávolítod,majd szűrőre téve lecsepeg,utána beteszed 1 napra a fagyóba.
    VII.Másnap:fagyosan felteszed főni,alá 2dl víz,hogy ne égjen le.Fedd le. Kettőt-hármat “rottyan”,utána sűrű szűrőn átpasszírozod,így a magoktól megszabadulsz.
    Újra felteszed főni,ha sűrű, bátran tehetsz hozzá kis vizet .Cukrozod,ízlés szerint,/Én Fruktózzal készítettem/.
    Egyidejűleg,teszem hozzá a 2az1-ben c tartósítószert.Majd újabb forrás után,belemerni üvegbe,tetejére fordítom kis
    időre/ vákum keletkezzen/,és ha végeztem,visszafordítom,és száraz dunsztba teszem,amíg teljesen kihűl.
    VIII.Kissé fanyar,kellőképpen savanykás,és “elvásítja” a fogaidat,mégis ISTENI finom.Rántott husi,és rizs valamint a
    lekvár.Bonyolultabb leírni,mint elkészíteni.
    Kissé “pepecs” munka,de megéri.Hisz a természet adja,érleli az őszi nap,csípi meg az első dér.Minden benne van amire szüksége lehet egy természetkedvelő-tisztelő embernek!
    Jó étvágyat!

  5. Én pedig ma egy nagy tányér cukkini-levest reszelt sajttal (ez volt az idei év utolsó előtti cukkinije), kenyérrel, aztán irány Tihany – Belsőtó és környéke.

  6. Egészségedre Anett! A csoki antioxidáns, tehát egészséges, főleg a léleknek! :) Tiszta boldogság! :) Különben is, egy nagy tábla csoki, és irány a hegy :) Csak az izomlázzal nem tudok mit kezdeni, lassan nem tudok lépni, elég vicces a járásom :)

    Én ma sajttal és sonkával töltött karajt ebédeltem, petrezselymes burgonyával. (Menzai)

  7. Ha nem diétázunk- de fogyni szeretnénk – csak egy receptet tudok: a mozgást:))) jóóó sokat :)))) aztán utána még a bűnözés is belefér (egy teljes tábla csokit ettem meg az előbb) :))) ez ám a diéta :)))

  8. Hétvégi repertoár Bőhm-family:
    – Gulyásleves
    – Sörös taraja, tejszínes fokhagymás sajtos krumplival
    – Rakott karfiol (kicsit olaszosan, amolyan Bőhmné módra, spéci recept, így csípik a gyerekek is)
    A titok abban rejlik, hogy hagymával kicsit megdinsztelem a darált húst, megszórom kb fél csomag bolognai szósz porral, így pakolom a párolt karfiolra. Jó sok sajtot a tetejére ;)
    – Túró pogácsa

  9. Nem tudom ki mit, de én sokat, éhen haltam már megint. De azt sem tudom mit ennék?! Ötletek?

  10. BEA!!! Ha sok szénhidrát tartalmú ételt eszel (mit paprikás krumpli) még éhesebb leszel!!! Egyél több fehérjét tartalmazó ételt!! – és nem érzel éhséget!! Én így fogytam le közel 8 kg-mot és tartom a súlyomat :). (A diéta neve pedig paleolit diéta) – amit az ősemberek ettek – azt megehetjük mi is és nem hízunk, hanem fogyunk, rosszkedv, éhség, és szenvedés nélkül! – extra dolgokat én kihagyom a diétából -és ha édességre vágyom jöhet a túrórudi vagy egy yogobella yoghurt!!

    • :) Igazad van, jól tudom, de néha már hús undorom van, a paprikás krumplit is kolbi nélkül ettem :) Bűnöztem ;)

  11. Na most ott tartok, hogy mindegy mit, de sokat! Nagyon éhes vagyok, és nyűgös is, otthon meg ott sok finom paprikás krumpli.

  12. Uram Atyám mi van itt!! Eszünk – eszünk? akár fényt is?
    BEA!! NE fogyókúrázz!! Igyál lényegesen több vizet! Kenyér helyett teljeskiörlésűt vegyél-egyél, legyen kevesebb a rizs és a krumpli! Legyen TÖBB zöldség és gyümi + túró + tejföl + kefír + husika!!! Édesség és cukor NINCS, de túrórudi belefér ebbe a diétába!! Nem is gondoltam, hogy itt is enni fogok (akár képernyőn keresztül is :))) REEMEEEKKK!

    • Anett, az a helyzet, hogy pont a te módszeredet próbáltam, tavaly be is vált, de idén gyenge voltam, és elbuktam, győzött a konyha mánia, és így a sütik is :S De kénytelen leszek neki futni még egyszer, mert kezdek úszógumikat növeszteni :S

      • Bea csak mindent szép nyugodtan! Ha elhatározod magad úgyis lemegy az úszógumi!

      • Még nincs túl nagy, csak időben tenni szeretnék ellene

  13. Mit szólnátok egy kis Császármorzsához?
    Nagyon finom receptet kaptam egy évvel ezelőtt, azóta gyakrabban készítem.
    Egy csésze búzadarát, csipet sóval beáztatok 1/2-2csésze langyos tejbe, kb 1óra hosszára.
    Hozzá teszek 2-4 tojás sárgáját (attól függően, hogy tojnak a tyúkok:) ) Kb 3/4-1 csésze lisztet, jó sűrű nokedli tésztát kapunk.
    Felverem a tojások fehérjét, hozzá teszek egy csomag vaníliás cukrot, esetleg kicsi rumaromát, vagy fahéjat. Óvatosan hozzá keverem a habot a tésztához. Teflon serpenyőben kevés olajat forrósítok, ebbe teszem a tészta felét, kicsit hagyom sülni, aztán elkezdem 2 lapos fakanállal kisebb galuskákra szaggatni, közben forgatom őket, hogy minden oldalukon jól átsüljenek. Amikor már majdnem kész, akkor megszórom kristály cukorral, amit rá karamellízálok. Kiszedem, a teflont eltörlöm egy papír törlővel, és a másik adagot is ugyan így elkészítem. (Mire ez kész, addigra az első adag elpárolog!!!) Lekvárral, vagy én cukros tejföllel is szeretem. Ez a mai vacsoránk.

  14. Bélám! Erre visz az utad, csak gyere hozzánk. A semmiből is főzünk valami finomat vagy megrendeljük a
    Jutka barátnőmnél és már hozza is, mint a múltkor.

  15. Marcsikám, Beusom olyan kimerítő volt a válaszotok,hogy most pár napig csöndben leszek.
    Véletlenül pont mindent szeretek amit főztök.

  16. Kasza Béla
    2013-10-03 – 08:20 (Szerkeszt) Válasz

    Kedves Mimi! Sajnos én fogyókúrázom, bár nem szándékosan. S ha már evés: Szeretném, ha minden kaja 10x annyi értéket tartalmazna, beleértve a kalóriamennyiséget is, mint amennyit valójában, Akkor kevesebbet kellene enni, olcsóbb lenne a táplálkozásunk, és kevesebb időt, energiát kellene ráfordítani, vagyis több maradna mindarra, amit kell, illetve nagyon szeret/szeretne/ csinálni az ember. Lehet, megpróbálkozom a “fényevéssel”, hátha nálam működik. Természetesen a Balaton környékén, hisz az ottani fények többet érnek a világ más fényeinél. Amúgy jó étvágyat!
    Bőhmné Beus
    2013-10-02 – 20:32 (Szerkeszt) Válasz

    Székely káposztát tessék! :)
    aranyklara
    2013-10-02 – 20:16 (Szerkeszt) Válasz

    Aggódom, mert napok óta nem tudom ki mit is ebédelt. Remélem nem fogyókúrázik mindenki?

    Bőhmné Beus
    2013-10-02 – 20:29 (Szerkeszt) Válasz

    :) jelentem most lett kész a holnapi ebéd: SZÉKELY KÁPOSZTA
    ticzmaria
    2013-10-03 – 09:05 (Szerkeszt) Válasz

    Heti menü sorban: kacsasült…pizza, melegszendvics,sült oldalas, párolt káposzta 2szerr is, Cigánypecsenye,..eddig .MiMi elég lesz?

    70 hozzászólás a(z) “Mit ennétek ma?” bejegyzéshez

    Bőhmné Beus
    2013-10-02 – 20:32 (Szerkeszt) Válasz

    Székely káposztát tessék! :)
    aranyklara
    2013-10-02 – 20:16 (Szerkeszt) Válasz

    Aggódom, mert napok óta nem tudom ki mit is ebédelt. Remélem nem fogyókúrázik mindenki?
    Bőhmné Beus
    2013-10-02 – 20:29 (Szerkeszt) Válasz

    :) jelentem most lett kész a holnapi ebéd: SZÉKELY KÁPOSZTA
    bankikaroly
    2013-09-30 – 13:12 (Szerkeszt) Válasz

    Egy könnyű bableves után ránott csirkemáj rizzsel joghurtos salátával, semmi különös, de ízlett.
    bankikaroly
    2013-09-30 – 11:23 (Szerkeszt) Válasz

    1 óra múlva már többet tudok, a menzán remélem ma is ehető lesz a menü.
    Bőhmné Beus
    2013-09-30 – 10:08 (Szerkeszt) Válasz

    Én ma főzeléket ennék. Tegnap megcsináltam életem első zellerkrém levesét, egész ehető volt, csak máskor kicsit kevesebb sót kell használnom :)
    aranyklara
    2013-09-26 – 21:00 (Szerkeszt) Válasz

    Beusom, ez lesz a főzőcske csoport.
    aranyklara
    2013-09-26 – 20:38 (Szerkeszt) Válasz

    Itt már hetek óta folyik a kajálás. Ez így megy a karácsonyi nemű is lassan idekerül..
    Bőhmné Beus
    2013-09-26 – 20:46 (Szerkeszt) Válasz

    Nem is rossz ötlet Mimike:)
    balatoniqum
    2013-09-23 – 18:08 (Szerkeszt) Válasz

    A lányom vega, lecsót készítettem, de úgy, hogy vajon cukkini karikákat pirítottam, mindkét oldalán barnulásig és erre jött minden ami kell (viszont a hagymát kihagytam). Ízesítettem mindezt sóval, köménnyel (még az elején a vajba dobtam) némi ánizzsal… Erre ráütöttem 3 tojást (mert azt megeszi) és tükörtojás cukkinis lecsós alapon néven tálaltam, némi póréhagymával hintve:)
    ticzmaria
    2013-09-23 – 18:44 (Szerkeszt) Válasz

    nyami!!!!
    nagyrozsa
    2013-09-24 – 00:00 (Szerkeszt) Válasz

    Ízletes lehet, egyszer kipróbálom, bár talán a férjem nem annyira lesz oda érte, mert egy kis husi hiányzik belőle:))))
    bankikaroly
    2013-09-23 – 14:38 (Szerkeszt) Válasz

    Egy ragyogó sárgaborsó levessel kezdtem, ami után kisebb visszaesés volt a rágós Holstein szelet piriburival.
    Bőhmné Beus
    2013-09-23 – 12:47 (Szerkeszt) Válasz

    Frankfurti levest és milánói bordát kaptam ebédre. Az első beillik a diétámba, a második kevésbé, asszem a bordát megeszem, a tésztát meghagyom Gergőnek :)
    balatoniqum
    2013-09-19 – 14:46 (Szerkeszt) Válasz

    A “mit ennék ma” ürügyén a legutolsó hozzászólás van legfelül… Úgy a témát jobban lehet követni:)
    Bőhmné Beus
    2013-09-19 – 14:58 (Szerkeszt) Válasz

    Ha még azt is meg tudod oldani, hogy ne kelljen naponta frissíteni a dátumot :) Kösszi :)
    balatoniqum
    2013-09-20 – 07:49 (Szerkeszt)

    Ezt fejtsd ki, így nem vágom!
    szalay66
    2013-09-18 – 15:30 (Szerkeszt) Válasz

    Nekem mindegy mit eszem csak az nem hogy ki készíti ….. :)
    Bőhmné Beus
    2013-09-19 – 15:00 (Szerkeszt) Válasz

    Ricsi :) Ez a hozzáállás lehet nagyon hízelgő, és nagyon gonosz is… :) Fejtsd ki bővebben :)
    Bőhmné Beus
    2013-09-18 – 12:09 (Szerkeszt) Válasz

    Őszinte leszek, még sosem ettem, anyósomék nem csinálnak ilyet, most olvastam a neten, és hamar ide másoltam, de rákérdezek a faluban, és esetleg idén én is csinálok, mi még szüret előtt vagyunk. Szombaton lesz a nagy nap :S
    bankikaroly
    2013-09-18 – 11:31 (Szerkeszt) Válasz

    Én sem ettem még törkölyös paprikát, ha lesz még valaha biwiw találkozó Beus légy szíves hozz egy üveggel!
    balatoniqum
    2013-09-18 – 10:58 (Szerkeszt) Válasz

    no ezt a törkölyös paprikát kipróbáznám, és miért ne tenne el valaki a Balatonnál, így szüret után… Ha finom.
    Bőhmné Beus
    2013-09-18 – 10:11 (Szerkeszt) Válasz

    Szüret után készül a “törkölyös paprika”. Az eredeti, a hamisítatlan györkönyi recept egy bizonyos Rosta Miklós bácsitól származik. A györkönyiek a pincehegyen lévő pincében tárolják a törkölyös paprikát. Ilyen savanyúság máshol nincs, csak a magyarországi sváboknál.

    Törköly (kipréselt szőlő visszamaradt bogyója, szára) kosszarvú paprika, pár szem cseresznyepaprika, só (torma, babérlevél, szemes bors – ez házról házra más és más).
    A törkölyt, a paprikát rétegesen leteszik egy fahordóba (újabban műanyaghordóba), rétegenként sózva. A hordót lefedik és lerakják a pincébe. Úgy december táján lehet belőle először enni.
    nagyrozsa
    2013-09-20 – 17:33 (Szerkeszt) Válasz

    Nagyon különleges lehet, megkóstolnám szívesen!
    Bőhmné Beus
    2013-09-18 – 09:50 (Szerkeszt) Válasz

    Nagy elhatározásba kezdtem, megismétlem a tavalyi szénhidrát csökkentett, rost növelt diétámat. ÉHEN HALOOOOOK! De nagyon egészséges leszek, mert egy szatyor gyümölcsöt ettem reggelire.
    Az ebéd legalább megkönyörül rajtam, TÖLTÖTT PAPRIKA lesz.
    ticzmaria
    2013-09-17 – 19:25 (Szerkeszt) Válasz

    Klárika! Végre megszólalsz….:) Már hiányoltalak….Hol bújkáltál eddig?
    aranyklara
    2013-09-17 – 19:08 (Szerkeszt) Válasz

    Milyen nagy kajálások folynak itt? Be lehet fizetni? Nekem jó a tojásos lecsó is!
    ticzmaria
    2013-09-17 – 11:27 (Szerkeszt) Válasz

    Egy kis melegszendvics??? Valaki????
    Bőhmné Beus
    2013-09-17 – 11:28 (Szerkeszt) Válasz

    Jóóó!
    ticzmaria
    2013-09-17 – 11:31 (Szerkeszt)

    Nyisd az ablakot……:)
    Bőhmné Beus
    2013-09-17 – 11:43 (Szerkeszt)

    Lassú voltam, felkenődött a sajtnál fogva…. hülyénfestek, hogy nyalom az ablakot???
    ticzmaria
    2013-09-17 – 11:58 (Szerkeszt)

    BEAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! .:) :) :)
    Bőhmné Beus
    2013-09-17 – 12:04 (Szerkeszt)

    Igen anyú?
    ticzmaria
    2013-09-17 – 12:13 (Szerkeszt)

    Viselkeggyééééé mááááá……:)
    levendula1968
    2013-09-16 – 21:46 (Szerkeszt) Válasz

    Nekem nagyon fura az oldal még, alig találom meg a főoldalt, eltévedek…Nekem nem kell kedvet kapnom az evéshez, nem vagyok válogatós, egyszerűen imádok enni!!!!!!!!!!
    Bőhmné Beus
    2013-09-16 – 21:48 (Szerkeszt) Válasz

    Szia Julcsi:)
    bankikaroly
    2013-09-17 – 07:12 (Szerkeszt) Válasz

    Juli rövidesen újra csak a http://www.balatoniwiw.hu kell beütni és már be is jön majd az oldal. Egyéb kérdéseidre pedig örömmel válaszolunk, Beus pedig a tyúkanyó, mindenben segít.
    bankikaroly
    2013-09-16 – 14:33 (Szerkeszt) Válasz

    Zöldbableves óvári szelettel, káposzta salátával, a menzán nem tettek ki magukért, de hétvégén anyukám bogrács gulyással és fahéjas csigával lepett meg minket a telkén. Hm. azok a házi ízek.
    Bőhmné Beus
    2013-09-16 – 15:06 (Szerkeszt) Válasz

    Gulyásleves, rizseshusi
    ticzmaria
    2013-09-14 – 18:51 (Szerkeszt) Válasz

    Na ja az a fránya jelszó….miért csak így engedi?
    raposaerzsike
    2013-09-14 – 08:34 (Szerkeszt) Válasz

    Már csak a jelszóra lennék kiváncsi:-)………Jó utat,kellemes kirándulást:-)
    Bőhmné Beus
    2013-09-14 – 08:13 (Szerkeszt) Válasz

    Erzsike! Sütőben a Tökipompos! Az lesz a reggeli, aztán indulás a Balatonra! Így tényleg balatoni étek:)
    raposaerzsike
    2013-09-14 – 08:28 (Szerkeszt) Válasz

    Remekül néz ki ,ezek szerint sikerült.Jó étvágyat hozzá:-)Kiváncsian várom ,hogy a kedves családodnak izlik-e?
    raposaerzsike
    2013-09-13 – 15:02 (Szerkeszt) Válasz

    Éhes vagyok:-)))))
    Bőhmné Beus
    2013-09-13 – 13:11 (Szerkeszt) Válasz

    Tárkonyos csirke raguleves, tarhonyás hús – ez jutott mára
    Bőhmné Beus
    2013-09-13 – 11:55 (Szerkeszt) Válasz

    Ezt a pofátlanságot. Éhen vagyok halva, erre ide jön az egyik étterem futára, hogy van e eladó zártszelvényünk? Megkérdeztem, hozott e valamilyen kaját, mondta, hogy nem, erre mondtam, hogy nincs zárt szelvény…esetleg ha hoz kaját, akkor körül nézhet! (HOZOTT EBÉDET! VISSZAJÖTT RÁNTOTT SZELETTEL, HASÁBBURGIVAL)
    Bőhmné Beus
    2013-09-13 – 11:31 (Szerkeszt) Válasz

    Paprikás krumpli!!!! István ha nem bírsz vele, dobd át fénypostán, nyitom az ablakot! :)
    istvan61
    2013-09-13 – 11:26 (Szerkeszt) Válasz

    Hát én egy kéttenyérnyi hatalmas sajtal sonkával töltött rántott husit ennék, de csak tegnapi paprikáskrumplit kapok:)))))))
    bankikaroly
    2013-09-13 – 11:10 (Szerkeszt) Válasz

    Na szóval a menzán ma szalkai pecsenyét fogok enni, tegnap óta készülök erre a finomságra: (A receptkeresőn szalkai cigánypecsenye a neve, de úgy látszik rövidítettek, no meg itt burgonyafánkkal lesz, a receptkeresőn meg rizzsel tálalják) Hozzávalók:
    karaj
    füstölt szalonna
    lángolt kolbász
    hagyma
    fokhagyma
    olaj
    liszt
    Elkészítés:
    “A hússzeleteket szép vékonyra kiveregetem, egyik felét sózóm. Ezután beleforgatom lisztbe és félreteszem. A hagymát, fokhagymát, szalonnát és kolbászt kb. egyformára aprítom, együtt megsütögetem. Nem kell bele semmi fűszer, mert mindegyik ízletes. Ezután ezt a kész tölteléket a hússzeletek egyik felébe kanalazom, majd a hús másik felét ráhajtom, össze lehet tűzni fogvájóval. Fedő alatt kicsit párolom a húsokat, nem kell sokáig, utána erőteljesebben lehet sütni. Gyakorlatilag csak a húsnak kell átsülni. Rizzsel tálalom”
    Bőhmné Beus
    2013-09-13 – 10:18 (Szerkeszt) Válasz

    Viki! Ez a lábatlan téma is felcsigázott! (De hogy lesz így szénhidrát elvonásos diétám???) Azért megkockáztatom és hamarosan megsütöm, ahogy lesz friss idei dióm. A receptet már nyomtattam és a füzetembe rejtettem :) Köszi.
    kovacsviktoria
    2013-09-13 – 06:33 (Szerkeszt) Válasz

    Tihanyi receptek:

    http://www.mo-ka.hu/receptek/tihany.pdf

    http://www.nosalty.hu/recept/tokos-makos-retes
    ticzmaria
    2013-09-12 – 20:45 (Szerkeszt) Válasz

    A nagy túróst……….megéheztem…………………..:))))))))))))))))))
    Bőhmné Beus
    2013-09-12 – 20:33 (Szerkeszt) Válasz

    Hmmm túrógombóc, nem is rossz gondolat. Ma túrós palacsinta volt…
    kosarasman
    2013-09-12 – 16:41 (Szerkeszt) Válasz

    én most túrógómbócot ennék.
    finom és könnyen elkészíthető :)
    raposaerzsike
    2013-09-11 – 21:20 (Szerkeszt) Válasz

    Balaton- felvidéken szinte minden valamirevaló fesztiválon készítik ,nagy sikerrel:-)
    raposaerzsike
    2013-09-11 – 21:18 (Szerkeszt) Válasz

    Egy jó kis Töki pompost?
    Hozzávalók:
    50 dkg finomliszt
    2,5 dkg élesztő
    2 db közepes burgonya

    2 dl langyos víz
    5 dl tejföl
    1-2 fej vöröshagyma
    4 gerezd fokhagyma
    húsos szalonna
    10 dkg sajt( én ennél sokkal több sajttal szeretem)
    Elkészítés:
    A burgonyát meghámozzuk,felkockázzuk,és sós vízben megfőzzük.A lisztet mély tálba szitáljuk a közepét kimélyítjük.majd krumplinyomóval ebbe a fészekbe nyomjuk a leszűrt burgonyát,amit ezután hagyunk kihűlni.Az élesztőt kis tálba morzsoljuk ,és 2dl langyos vizet öntűnk hozzá.addig keverjük amíg feloldódik,majd a krumplis liszthez adjuk,összedolgozzuk közben 1 teáskanálnyi sót adunk hozzá.Rugalmas tésztát kell készíteni,ha szükséges öntsünk hozzá még langyos vizet.
    1-1,5 óráig kelesztjük.Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk.újra meglisztezzük és óvatosan széthúzzuk olyan formályúra mint a tepsi amiben sütni fogjuk.Két kezünkkel a tészta alá nyúlva belehelyezzük a kilisztezett tepsibe Késsel megszurkáljuk és 5-10 percig letakarva pihenni hagyjuk.majd 250-300 fokra előmelegített sütőbe tesszük,5-10 perc alatt elősütjük.
    Kivesszük ,rákenjük a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt,erre tesszük a karikára vágott vöröshagymát.kockára vágott húsos szalonnát,reszelt sajtot.Ezután visszatesszük a sütőbe és addig sütjük amíg a sajt megolvad,majd megpirul
    Bőhmné Beus
    2013-09-11 – 21:30 (Szerkeszt) Válasz

    Ez nekem tetsziiiiik! Holnap mentem a receptfüzetbe, hétvégén megsütöm.
    raposaerzsike
    2013-09-12 – 03:38 (Szerkeszt)

    Kiváncsian várom a véleményed
    kaszabela1000
    2013-09-11 – 16:30 (Szerkeszt) Válasz

    Most ott van a kép, csak nem látható. Hát… így megyen… :-((((((((((((((((((((((((((((((((((
    kaszabela1000
    2013-09-11 – 16:27 (Szerkeszt) Válasz

    Sajnos nekem nem megyen a képbeszúrás. Megpróbáltam a saját fenti hozzászólásomhoz képet tenni, de nem sikerült. Nulla lett az eredmény.
    kaszabela1000
    2013-09-11 – 16:29 (Szerkeszt) Válasz

    megpróbálom még egyszer!
    kaszabela1000
    2013-09-11 – 15:20 (Szerkeszt) Válasz

    Én az idén már háromszor készítettem lecsót /mert a paradicsmom egy része nyomott, foltos és repedt lett még érés előtt/, és közben a Balatonra gondoltam. Így vált belőle balatoni étel.
    bankikaroly
    2013-09-11 – 15:25 (Szerkeszt) Válasz

    :))))
    kaszabela1000
    2013-09-11 – 16:25 (Szerkeszt) Válasz


    Én is megpróbálom, megyen-e a képbeszúrás. Nem a lecsóról teszek fel képet, hanem a Balatonról, amire gondoltam lecsózás közben.
    ticzmaria
    2013-09-11 – 13:43 (Szerkeszt) Válasz

    Nálunk rendelés volt a tanodában -pizza-duó- 1400-ft 2 db……..a “lányaimmal”….:)
    Bőhmné Beus
    2013-09-11 – 11:56 (Szerkeszt) Válasz

    Nekem tetszik! De olyan is legyen ami kivitelezhető Tolnában, Baranyában egyaránt :) Ma este Lencse főzeléket főzök füstölt csülökkel, de most nagyon éhes vagyok, nem tudom mit ennék.
    bankikaroly
    2013-09-11 – 15:24 (Szerkeszt) Válasz

    Ilyenekre gondoltam: A BADACSONYI HALDERELYE a badacsonyi régió “hivatalos” étele, így a badacsonyi borok mellé most már egy hamisítatlan és csakis Badacsonynak kitalált ételt is kóstolhatunk.És a recept (kicsit bizarr de hát ez van) Harcsaderelye kecskesajttal zöld tésztában (5 személyre)

    Hozzávalók a tésztához:
    0,5 kg „00” típusú liszt
    2 db tojás
    6 db tojássárgája
    5 dkg Kéknyelű szőlő zsenge levele (szárazva, forrázva, jeges vízben hűtve, jól kifacsarva a felesleges víztől)
    1 csokor petrezselyem levél (szárazva, forrázva, jeges vízben hűtve, jól kifacsarva a felesleges víztől)
    1 csipet só
    0,5 dl víz
    0,5 dl olívaolaj
    2 db tojás a kenéshez
    Liszt a szóráshoz
    Hozzávalók a töltelékhez:
    30 dkg harcsafilé
    10 dkg kecskesajt
    5 dkg füstölt szalonna
    Só, bors
    A tojásokat, a sárgákat, sót, az előkészített petrezselyem és szőlőlevelet egy merülő turmix segítségével pürésítjük, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval (liszt, víz és olívaolaj). Így egy selymes, zöld színű tésztát kapunk, amit lefóliázva, hűtőben tárolunk felhasználásig. Továbbiakban a tésztát hosszú lappá nyújtjuk, az így kapott tésztalapot egy lisztes felületű asztalon megfelezzük.

    A harcsafilét (bőr és inak nélkül), apróra kockázzuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk, töpörtyűnek kisütjük, majd a zsírjáról leszűrjük. A kecskesajtot szétmorzsoljuk, majd összekeverjük az előkészített harcsa- és töpörtyű kockákkal, sóval, borssal ízesítjük. A haltölteléket egyforma kis golyókká formázzunk, majd a tészta egyik felére rakjuk egymástól 5-6 cm távolságra. Körbekenjük tojással, majd ráhelyezzük a tésztalap másik felét. A tésztalapokat ügyes ujjmozdulatokkal egymáshoz illesztjük a halas töltés mentén, úgy, hogy a tészta ne sérüljön meg.

    Az összeillesztett tésztákat egy pogácsa kiszúróval kiszúrjuk, vagy recés derelye vágóval egyenletesen körbevágjuk. A halderelyét sós vízben megfőzzük, majd a többi hozzávalóval tálaljuk.

    Ha jól sikerült ilyen lesz!
    balatoniqum
    2013-09-11 – 15:48 (Szerkeszt)

    Nagyon megyen ez a képbeszúrás:)
    istvan61
    2013-09-12 – 16:10 (Szerkeszt)

    Képet hogy illeszted be Karcsi?
    bankikaroly
    2013-09-11 – 11:51 (Szerkeszt) Válasz

    Támogatom, de néha balatoni ételeket vagy Balatonon főzött ételeket is szerepeltessünk.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s